Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День журналіста

День журналіста щорічно відзначається в Україні 6 червня - в день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році до Міжнародної федерації журналістів.

День журналіста - це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя.

В Україні професія журналіста виникла лише в ХІХ столітті.

У 1916 році почала видаватися газета «Шлях», а українське радіо працює в ефірі вже майже 100 років. Весь цей час воно мало націотворче значення. Мовлення велося виключно українською мовою, а у фонотеці українського радіо й досі зберігаються унікальні записи з найвидатнішими українцями.

Зараз журналістика стала на шлях сповідування дотримання стандартів. В Україні запрацювало багато інституцій, які слідкують за дотриманням світових нормативів журналістики та проводять навчання для представників ЗМІ.

Суспільне мовлення в Україні утворено у 2015 році, тоді ж відбулося роздержавлення ЗМІ, а вся державна мережа телебачення та радіо перейшла на суспільний формат. На сьогодні є прикладом якісної журналістики, яка працює з дотриманням усіх стандартів та постійно розвивається. 

Журналістика найважливіша і найскладніша частина професійної діяльності працівника mass media, яка вимагає творчого обдарування та неабиякого хисту. Прагнення журналістів до висвітлення актуальних проблем сьогодення, оперативність в опрацюванні, осмисленні і подачі матеріалів, об'єктивність інформаційного повідомлення відіграють вирішальну роль у сучасному світі, є незамінними для забезпечення повноцінного життя нашого суспільства.

Тож вітаємо всіх представників цієї професії зі святом, від усього серця зичимо вам повної реалізації у своїй галузі, добрих новин, високих рейтингів, поповнення аудиторії, затребуваних матеріалів та щирої уваги небайдужого оточення! З повагою та надією на подальшу співпрацю.