Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Комплексна програма з підтримки переміщених осіб, які планують зайнятися власною справою

   Данська Рада з питань біженців (DANISH REFUGEE COUNСIL) у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» розпочав комплексну програму з підтримки переміщених осіб, які планують зайнятися власною справою.

Головна мета проекту: надання можливості отримання доходу внутрішньо переміщеними особами (далі – ВПО) через надання грантів для створення власного мікробізнесу.

Учасники проекту: внутрішньо переміщені особи з районів з нестабільною політичною та військовою ситуацією, зареєстровані і проживають на території Дніпропетровської області, які підпадають під відповідні критерії.

УМОВИ ДЛЯ УЧАСТІ В ПРОЕКТІ:

1. Наявність бізнес ідеї, реалізація якої дозволить отримувати фінансовий дохід.

2. Готовність пройти відповідне навчання (короткостроковий курс) для отримання базової інформації про основи бізнесу.

3. Готовність підготувати відповідний бізнес план.

4. Готовність забезпечити власний внесок (фінансовий або не фінансовий) у реалізацію бізнес ідеї в розмірі від 20% необхідних ресурсів. Готовність забезпечити власний внесок у розмірі, що перевищує вказане значення буде перевагою при відборі бізнес-ідей.

РЕСУРСИ ПРОЕКТУ ДЛЯ ВПО:

У межах проекту буде надано до 300 грантів у розмірі від $ 250 до $ 1000 для початку власного бізнесу (гроші будуть спрямовані на розрахунковий рахунок внутрішньо переміщеної особи в українській валюті за курсом, актуальним на дату перерахування). Грант буде наданий учасникам проекту в разі успішного захисту власної бізнес ідеї.

Одержувачам гранту буде надана консультаційна юридична та бухгалтерська допомога в організації власної справи.

 

 

ПОРЯДОК УЧАСТІ В ПРОЕКТІ:

До 10 червня 2015 необхідно заповнити заявку на участь у проекті. Заявку можна заповнити в електронній формі за адресою http://goo.gl/forms/VVkcNo3TNK або на сайті https://sites.google.com/site/idpdnepr .

Так само, заявку можна заповнити, зателефонувавши за номером: 099-95-55-725 або 050-044-56-01.

Також для заповнення заявки можна звернутися в офіс благодійного фонду «ГОРЄНІЄ» за адресою:

• місто Дніпропетровськ, проспект Карла Маркса, 71, офіс 15.

Заповнення заявки не гарантує автоматичної участі в проекті. Кожна заявка буде розглянута конкурсною комісією, яка прийме рішення щодо подальшої участі заявки в проекті. Рішення конкурсної комісії є остаточним. Організація - адміністратор конкурсу залишає за собою право відхилити будь-яку заявку.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ УЧАСНИКІВ:

Загальні вимоги для потенційних учасників проекту:

- наявність чіткої та життєздатної бізнес ідеї і розуміння ринку відповідного сегмента ринку;

- згода і бажання ВПО працювати легально - реєстрація як приватного підприємця/реєстрація юридичної особи або згода здійснити таку реєстрацію;

- ВПО, які демонструють бажання і здатність займатися мікробізнесом;

- згода ВПО співпрацювати з проектом, включаючи надання правдивої інформації в ході здійснення моніторингу ВБФ «ГОРЄНІЄ», проведення періодичних зустрічей з представниками ВБФ «ГОРЄНІЄ» і DRC, які здійснюватимуть візити на місце здійснення підприємницької діяльності;

- офіційно зареєстровані ВПО, які проживають у Дніпропетровській області (особлива перевага надається одиноким жінкам з дітьми, людям з обмеженими здібностями і особам, які, крім державної допомоги, не мають інших засобів до існування) - необхідно надати копії підтверджуючих документів (паспорт, код, довідка про переселення).