Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Заклад у блакитному

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм. У цей день активісти закликають долучитися до висвітлення проблем дітей і дорослих із цією особливістю та на знак підтримки надягнути щось блакитне. Всесвітній день запроваджений рішенням Генеральної Асамблеї ООН з метою привернення світової уваги до дітей та дорослих, які страждають від аутизму.

Інформування про аутизм є вкрай важливим. Лише рання діагностика і раннє втручання дають особам з аутизмом надію на повноцінне майбутнє.

02 квітня 2019 року на базі комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 194 комбінованого типу» Криворізької міської ради пройшла акція «Заклад у блакитному». Танці, співи та пробіжка. Все – в блакитних кольорах. Організатори кажуть: аутизм – не вирок, адже такі люди живуть поруч із нами у сусідніх під’їздах, їздять громадським транспортом. Головне завдання – зрозуміти і відчути потреби особливих діток. В дошкільному закладі навчаються діти із особливими потребами. Стараннями педагогів їх максимально соціалізують й сприяють усуненню забобонів щодо аутизму та «дітей дощу» в суспільстві. П’ять років поспіль, традиційно у квітні, проводиться такий захід. До участі були запрошені гості та випускники закладу. Педагоги та працівники підготували флешмоб присвячений дітям з аутизмом, а діти разом із дорослими залюбки взяли участь у марафоні. Після марафону всі педагоги та діти закладу розповсюджували інформацію у мікрорайоні - дарували мешканцям блакитні повітряні кульки та буклети з інформацією про аутизм.

На святі побувала й знімальна група Пешого міського телеканалу.