Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З надією у майбутнє

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Домашнє насильство є однією з найбільш гострих соціальних проблем. Спеціалістами встановлено, що переважно від домашнього насильства страждають найбільш вразливі верстви населення: особи з інвалідністю, похилого віку, жінки, діти.

З червня 2018 року в Кривому Розі функціонує найбільший в Україні Центр для жінок постраждалих від гендерно-обумовленого та домашнього насильства «З надією у майбутнє», який розрахований на одночасне перебування 30 осіб, у разі потреби, можливе їх розміщення з дітьми.

З метою надання комплексної допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства, щодо яких існує загроза їх життю та здоров’ю функціонує вищевказана установа тимчасового безпечного проживання.

До Центру жінка може потрапити за клопотанням Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за направленням мобільної бригади соціально-психологічної допомоги або за направленням патрульної поліції.

Контактні телефони: 063-338-38-72; 099-366-63-44 або 102.