Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Довідки про склад сім’ї

До відділу реєстрації місця проживання громадян щодня звертаються мешканці району за отриманням довідок про склад сім’ї.

Проблема, з якою стикаються громадяни, є типовою і полягає в тому, що діючим законодавством не передбачено надання довідок про склад сім’ї жодним органом чи організацією.

У зв’язку з цим, виконкомом Криворізької міської ради прийнято рішення від 14. 09. 2016 № 402 «Про врегулювання питання щодо видачі довідок про склад сім’ї», яким визначено, що до врегулювання питання на законодавчому рівні довідки про склад сім'ї (фактичне проживання) надають об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлові кооперативи, житлово-будівельні кооперативи, відповідні підприємства (організації), що обслуговують житлові будинки (у тому числі гуртожитки), органи самоорганізації населення за місцем проживання громадян.

Що ж робити, коли необхідно отримати інформацію про склад зареєстрованих у приміщенні осіб? Якщо житло знаходиться в Саксаганському районі, то звернутись потрібно до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради.

Така інформація може бути надана безпосередньо власникам, співвласникам за наявності правовстановлюючих документів на житло, але лише про кількість зареєстрованих в приміщенні осіб без зазначення прізвищ, імен і по батькові, оскільки ці дані входять до складу конфіденційних персональних даних, вільний доступ до яких обмежено законодавством (Закону України  “Про інформацію”, Закону України “Про захист персональних даних”). Довідки про зареєстрованих осіб із зазначенням прізвищ, імен і по батькові надаються за особистою згодою зареєстрованих осіб на розголошення своїх персональних даних.

Якщо Ви звертаєтеся до виконкому Саксаганської районної у місті ради за отриманням адміністративних або інших послуг, то не потрібно приносити довідки про зареєстрованих осіб, оскільки вони надаються без Вашої участі завдяки взаємодії між підрозділами виконкому та доступу до Реєстру територіальної громади міста Кривого Рогу