Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зміна правил реєстрації місця проживання в іпотечному житлі

Уряд  врегулював правила реєстрації місця проживання фізичних осіб в іпотечному житлі. 23.06.2020  набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 27.05.2020 року № 481 «Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання», якою внесено зміни до Правил реєстрації місця проживання.

Постановою передбачається, що у разі перебування житла в іпотеці або в довірчій власності, при реєстрації місця проживання будь-якої особи, у тому числі і дитини, у житловому приміщенні, що перебуває в іпотеці або довірчій власності, необхідна відповідна на те письмова згода іпотекодержателя або довірчого власника.

Відтепер заявникам доведеться інформувати, працівників органу реєстрації  місця проживання, про перебування житла в іпотеці/довірчій власності, адже такі зміни внесено до бланків заяв: про реєстрацію місця проживання; про реєстрацію місця проживання малолітньої дитини. У разі приховання заявником факту перебування житла в іпотеці та відсутності згоди іпотекодержателя у реєстрації місця проживання буде відмовлено, або така реєстрація підлягає скасуванню.

Шановні мешканці! Нагадуємо, що послуги з реєстрації/ зняття з реєстрації місця проживання надаються в виконкомі Саксаганської районної у місті ради за адресою м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, 32, кабінет 112.

Звертаємо Вашу увагу, що прийом громадян, здійснюється виключно за попереднім записом за наявності засобів індивідуального захисту (медичної маски або респіратора). Бережіть себе та близьких!