Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізький природничо-науковий ліцей - колиска наукової думки та небайдужої молоді

В Криворізькому  природничо-науковому  ліцеї панує дух співпраці вчителів, учнів, здорової дружної атмосфери  та науки. Ліцей став almamater для тих, хто сьогодні є рушієм не тільки вітчизняної наукової думки, а й сприяє розвитку інших країн. Колишні ліцеїсти сьогодні працюють в Америці, Канаді, Австралії…. «Нашого цвіту по всьому світу!».

Науково-методичний напрям орієнтований на інноваційно-евристичну діяльність з метою підвищення рівню професіоналізму учителів та професійно-наукового зростання ліцеїстів. Для цього педагоги залучаються до науково-дослідницької діяльності: створюють творчі лабораторії, розробляють власні програми, здійснюють керівництво науковими роботами учнів. На Всеукраїнській науково-практичній конференції «Інноваційні практики наукової освіти» у грудні 2021 року педагоги ліцею представили практикум формування ключових компетентностей учнів та професійних компетентностей вчителя засобами музейної педагогіки в інноваційному освітньому середовищі закладу загальної середньої освіти.

У 2021-2022 навчальному  році участь в  районному турі ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів брали участь 61 ліцеїст, із них 34 стали переможцями. Також до захисту у МАН України готуються близько 20 наукових робіт учнів. А команда «WINdortothefuture» - посіли ІІ місце  у Всеукраїнській олімпіаді з креативності - отримали Відзнаку міського голови в номінації «Інтелектуальні здобутки Криворіжжя».

Учні 10 класу, брали участь у VІ Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Іноземні мови ХХІ століття: професійні комунікації та діалог культура науково-практичній конференції «Концептуальні філологічні дослідження.

Одним із пріоритетних напрямів роботи закладу є виховна робота. У ліцеї чітко виражена система учнівського самоврядування, до якої входять декани класів, які є помічниками класних керівників. Вихованці ліцею є активними та творчими особистостями, а тому залюбки беруть участь у різноманітних конкурсах. Так у І семестрі 2021-2022 навчального року вони проявили себе у різноманітних конкурсах, серед яких районний конкурс на кращий вірш, пісню про Саксаганський район.

Не забутими є й традиції українців щодо новорічних та різдвяних свят: учні беруть участь у районному турі Всеукраїнського конкурсу з новорічної флористики «Новорічна композиція», художнього конкурсу «З бабусиної скриньки».

У межах екологічного виховання учні не тільки пишуть наукові роботи, дослідження, а й представляють свої роботи на районному турі міського юнацького конкурсу фото, відео робіт екологічної тематики «Криворізькі кадри - 2021», районному онлайн-конкурсі творчих робіт «Мирний «Атом».

Цікавим досвідом роботи закладу у вихованні ліцеїстів є проведення щорічного фестивалю «Сузір’я талантів», де представляють свою творчість не тільки учні, а й вчителі закладу.

Криворізький природничо-науковий ліцей 30 років поспіль залишається не тільки флагманом освіти Кривого Рогу й України, а є й злагодженим колективом однодумців, які працюють не на бездумне «накачування знаннями», а всебічний розвиток інтелекту учня, його науковий та естетичний розвиток, виховання справжнього українського інтелігента.