Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зігрій дитину!

Втратити рідну людину завжди дуже страшно, але набагато страшніше, коли дитина, залишається без батьківської уваги, турботи та любові.

Тільки поруч з батьками дитина почуває себе в безпеці. А якщо вони кудись відлучаються, це відчуття безпеки втрачається.

Найчастіше права дитини захищають її батьки. Але, на жаль, не всі дітки виховуються в родині.

На первинному обліку служби у справах дітей виконкому районної у місті ради перебуває 246 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  Сімейними формами виховання охоплено 85% дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Під опікою, піклуванням громадян перебувають – 176 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу перебуває 29 дітей.

Станом на 01.11.2021 на повному державному забезпеченні перебуває 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Шість дітей тимчасово влаштовані в сім’ї родичів.

Дві дитини перебувають в лікарнях.

П’ять дітей вступили до пофесійно-технічних закладів.

У 2021 році з  первинного  обліку знято 34 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування у зв’язку з усиновленням, поверненням на виховання батькам та досягненням повноліття.

Станом на 01 листопада 2021 року на території району функціонує сім прийомних сімей і 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Але на сьогодні, на жаль, 28 дітей виховується в інтернатних установах різних типів. Всі вони чекають на батьків, які приймуть їх в свою родину та зігріють любов’ю і теплом.

Якщо Ви вірите, що чужих дітей не буває, що проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – справа не тільки держави та фахівців, що кожна людина здатна змінити життя хоча б одної дитини, взявши її в свою родину, звертайтесь до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32, тел. 94 82 08.