Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Спільна нарада керівників закладів освіти та батьківської громадськості Саксаганського району

З 2017 року виконкомом районної у місті ради започатковано проведення районних спільних нарад з керівниками закладів освіти та батьківською громадськістю. Як свідчать відгуки такий формат співпраці на сьогодні є актуальним та дозволяє здійснити кроки щодо забезпечення прозорості ті інформаційної відкритості галузі освіти. На таких нарадах батьківська громадськість отримує актуальну та корисну інформацію.  26 листопада 2021 року з використанням засобів мережі Інтернет проведена така онлайн-нарада з питань продовження навчання в наступному навчальному році учнів, що закінчують дев’ятий клас.

На нараді  начальник відділу освіти виконкому районної у місті ради Тетяна Лавріненко ознайомила з вимогами нового законодавства щодо зміни типів загальноосвітніх навчальних закладів (тобто шкіл) на початкові школи, гімназії та ліцеї. Зазначила,  що закінчивши 9 класів, школярі мають обрати, як продовжити навчання: академічно, з поглибленим вивченням окремих предметів, щоб згодом продовжити навчання в університеті, чи професійно, коли разом зі здобуттям повної загальної середньої освіти випускник отримує і професійні навички. Докладно ознайомитись з  закладами освіти, які у наступному навчальному  році планують набір десятих класів, допомогли відеопрезентації Криворізького природничо-наукового ліцею, комунального закладу освіти  «Криворізький ліцей «Гранд» Дніпропетровської обласної ради, Криворізького навчально-виховного комплексу №35 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - багатопрофільний ліцей «Імпульс», Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №107 з поглибленим вивченням англійської мови,  Криворізьких загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №№ 113, 119. Учасники наради  мали можливість отримати відповіді на питання, що їх цікавили.

Посилання на запис наради буде активним до 16.12.2021, питання, що виникли після наради можна задавати за телефоном відділу освіти 94-82-16 (приймальня) або електронною поштою відділу освіти [email protected].

Тож запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з матеріалами наради за посиланням https://youtu.be/ULw7Cy0cEmk