Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Чи знаємо ми Саксаганський район?

22 листопада 2018 року в Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї була проведена краєзнавча вікторина на тему «Чи знаємо ми Саксаганський район?». Вона була присвячена 43-й річниці створення району. На цей захід були запрошені учні 1, 2 та 3 курсів й групи ТУ. Вікторину провела викладач біології та географії Тротнер Вікторія Василівна. Вона розповіла учням про історію створення Саксаганського району та про найбільш визначні його об’єкти. Зокрема, викладач ознайомила ліцеїстів з історією створення житлових районів та мікрорайонів, з назвами вулиць, розказала про найважливіші промислові об’єкти району, про навчальні та культурні заклади, про пам’ятки природи, про річку Саксагань й дериваційний тунель, в якому вона тече містом. Учні переглянули відеофільми – про Саксаганський район (ТРК «Рудана»), передачу «На розі вулиць. Вулиця Мелешкіна» (ТРК «Рудана», 2011 рік, автор Андрій Власенко), два коротких відеосюжети з циклу «МІЙ РАЙОН» про мікрорайони Сонячний та житломасив Артем і вулицю Володимира Великого (Медіа-платформа "ЕКСПЕРТ-КР", 2018 рік). Також Вікторія Василівна розповіла ліцеїстам історію вулиці Бикова, на якій розташований ліцей, та про історію навчального закладу з 1944 по 2018 роки. В кінці заходу учні відповідали на запитання вікторини.

Захід був корисним і цікавим не тільки для учнів, а й для співробітників ліцею, які з подивом дізнавалися нові факти про відомі й невідомі місця й об’єкти нашого району.