Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тиждень енергозбереження

З метою формування в учнів уявлення про енергозберігаючі технології, необхідності бережливого ставлення до використання енергоносіїв, уміння формулювати думку про способи економного використання електричної та теплової енергії в Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї з 19 по 23 листопада 2018 р. викладачі природничо-математичних дисциплін підготували та провели «Тиждень енергозбереження» було проведено цілий ряд заходів.

Кнкурс малюнків, приурочених до теми енергозаощадження «Як використовувати електроприлади вдома».

Викладачем біології Тротнер В.В. були проведені бесіди з учнями на тему "Енергозбереження для всіх і кожного". Протягом тижня учні проводили акцію «Економ і бережи!», в рамках якої щодня велося спостереження, чи доцільно використовується електроенергія, вода в ліцеї.

Купчина Ю.І., викладач хімії, провела усний журнал «Скажемо «так» енергоефективним лампам». Учні підготували реферати на тему «Енергозбереження, енергозберігаючі матеріали».

Викладач фізики Патерило Т.М. провела конференцію на тему «Енергозбереження в нашому житті».

Дергунова Л.М., викладач математики, провела годину спілкуваня про економне використання енергоресурсів.

Отже, тиждень був насичений різноманітними заходами з енергозбереження. Учні перейнялися важливим питанням, сформували уявлення про енергозберігаючі технології, зрозуміли необхідність дбайливого ставлення до використання енергоносіїв, розвинули навички роботи з різними джерелами інформації, уміння формулювати думку про способи економного використання електричної та теплової енергії. Саме такі заходи сприяють тому, що нове покоління виросте вже з іншими поглядами на споживання енергії. Але проблеми ресурсозбереження сьогодні не вирішуються в рамках одного тижня, вони обов'язково знайдуть своє відображення та продовження в роботі ліцею протягом року, у співпраці з батьками та громадськістю, створення проектів, акцій, семінарів-практикумів.