Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Берегти пам’ять про загиблих, славити живих

Щорічно 28 жовтня українська громада вшановує  визволення України від фашистських загарбників, цього року – 74-ту річницю.

У збройній боротьбі проти ворога брало участь понад 6 млн. українців. Кожен третій із них загинув на фронті, кожен другий із тих, що залишилися в живих, став інвалідом. Було зруйновано: 714 міст і містечок, 28 тис. сіл, 16 150 промислових підприємств, 18 тис, медичних закладів, 33 тис. закладів освіти... Зазнавши в роки війни величезних людських і матеріальних втрат, Україна зробила неоціненний внесок у перемогу над фашистською Німеччиною і її союзниками. 28 жовтня 1944 р. територія України була остаточно визволена від загарбників.

В рамках відзначення цієї дати в закладах освіти району заплановано проведення ряду заходів. У закладах загальної середньої освіти в бібліотеках створено книжково-ілюстративні виставки  «Рокам ніколи пам’яті не стерти»,  святкові концерти «Допоки пам'ять в серці не згасає», виховні години «Берегти пам’ять про загиблих, славити живих», у закладах дошкільної освіти організовано виставки малюнків  «Слава визволителям України!», у закладах позашкільної освіти – години шани «Дорогами мужності і слави», а також діти стають учасниками благодійних акцій, тематичних екскурсій, відвідують музеї та зустрічаються з ветеранами.

24 жовтня поточного року в Криворізькому навчально-виховному комплексі № 35 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - багатопрофільний ліцей «Імпульс» Криворізької міської ради Дніпропетровської області відбувся концерт-реквієм «А пам'ять священна». Учасниками концерту були талановиті учні освітнього закладу.

Багато років минуло з того дня, коли українську землю було звільнено від фашистських окупантів. Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих, усіма хто, визволяючи міста і села України, наближав День Перемоги. Ми низько вклоняємося  висловлюємо слова глибокої вдячності всім тим ветеранам, учасникам Великої Вітчизняної війни, партизанам, тим, хто самовідданою працею наближав розгром ворога.