Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Чисте повітря - запорука здорового життя людини!

Атмосферне повітря є одним з тих компонентів довкілля, від стану якого залежить не лише здоров’я людини, а і всіх живих істот, які вимушені мігрувати в пошуках чистішого середовища існування, що викликає розбалансованість екосистем.

Дані проведених в Україні досліджень свідчать, що у населення, яке проживає в місцях з інтенсивним забрудненням атмосферного повітря, підвищується кількість імунодефіцитів. Це є однією з причин підвищення рівня інфекційних захворювань, а також відсутності належного ефекту від проведення вакцинації населення.

З метою контролю якості атмосферного повітря Саксаганського району, керуючись Законом України «Про охорону атмосферного повітря» вiд 16.10.1992 № 2707-XII, що спрямований на збереження та відновлення природного стану атмосферного повітря, створення сприятливих умов для життєдіяльності, забезпечення екологічної безпеки та запобігання шкідливому впливу атмосферного повітря на здоров'я людей та навколишнє природне середовище, спеціалістами управління екології виконкому міської ради та ВСП «Криворізький міський ВЛД ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗУ 29 травня 2019 року було проведено лабораторне дослідження біля виконкому Саксаганської районної у місті ради (Володимира Великого, 32).

Результати досліджень стану забруднення повітря у місті стануть основою концепції створення автоматизованої системи моніторингу якості атмосферного повітря. Це у майбутньому дозволить оперативно реагувати на зміни рівня забрудненості повітря та інформувати про це жителів міста.

Звертаємось до мешканців Саксаганського району: якщо Ви стали свідками забруднення атмосферного повітря в районі несанкціонованими скидами підприємств, просимо повідомити до виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Володимира Великого, 32; [email protected]).