Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Обігрівайте житло безпечно

Зниження температури зовнішнього повітря спонукає громадян перейматися питанням обігріву житла. В хід йдуть всі можливі засоби, в тому числі й різноманітні обігрівальні електроприлади.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій зауважує, що в осінньо-зимовий період показник кількості пожеж, які виникають у житловому секторі країни збільшується в рази. Зазвичай, причиною займань у помешканнях громадян є нехтування самими ж людьми елементарними правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Зокрема перенавантаження електромережі, використання саморобних або несправних обігрівачів часто призводить до трагедій.

Тож закликаємо мешканців Саксаганського району дбати про належний протипожежний стан власних помешкань: користуючись опалювальними приладами дотримуйтесь правил безпеки. Зокрема використовуючи електрообігрівачі, треба перевіряти справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; уважно вивчіть інструкцію з використання; у жодному разі не можна користуватися саморобними, кустарно виготовленими та пошкодженими електрообігрівачами; уникайте перевантаження електромережі шляхом одночасного ввімкнення декількох споживачів енергії; не залишайте ввімкненими обігрівачі на ніч, нічого не кладіть на них сушитися; ніколи не дозволяйте дітям гратися та наглядати за ними.

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню. Не нехтуйте правилами безпеки заради уявного комфорту!