Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкрита година спілкування «Торгівля людьми – проблема сьогодення»

24 жовтня 2018 року в Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі відбулась відкрита година спілкування «Торгівля людьми – проблема сьогодення» з метою формування навичок безпечної поведінки, виховання активної позиції щодо можливостей захисту своїх прав, адже серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми».

Під час заходу, студенти гр. ОБ-17-1 (куратор Василиненко Н.Б.), змістовно розкрили види «білого рабства» у сучасному суспільстві, надали інформацію про явища торгівлі людьми, навели приклади складних життєвих обставин, в які може потрапити людина, розповіли яким чином можна запобігти найгіршим формам прояву дитячої праці, та про права людей, про те, що необхідно знати й куди звернутися в разі небезпечної ситуації.

Запрошені студенти гр. ОБ-18-1 активно вирішували практичні завдання, аналізували проблемні ситуації, підказували куди потрібно звернутись за допомогою у наведених прикладах життєвих обставин.

Маємо надію, що така продуктивна зустріч, дозволить всім учасниками, в разі необхідності, самостійно зробити свідомий і виважений вибір.