Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація місця проживання у запитаннях та відповідях

1. Якими нормативно-правовими документами регламентується реєстрація місця проживання?

       Порядок реєстрації місця проживання визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 №207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» зі змінами.

       Також законодавчо-нормативною основою є:

  • Закон України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні»;
  • Закон України «Про захист персональних даних»;
  • Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»;
  • Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» від 10.12.2015 № 888-VIII;
  • Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 року № 2232-ХІ;
  • Житловий Кодекс України;
  • Сімейний Кодекс України;
  • Цивільний Кодекс України.

2. Скільки часу дається людині, яка переїхала на нове місце проживання для того, щоб зареєструватися?

Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

3. Куди слід звертатися для того, щоб зареєструвати місце проживання?

Документи для здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи подаються до відділу реєстрації місця проживання громадян за адресою: вулиця Володимира Великого 32, каб. 112. Прийом громадян у відділі здійснюється з 8-30 до 15-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, та кожну другу суботу з 9-00 до 16-00.

Нагадуємо, що на період карантину контактний прийом замовників послуг здійснюється ВИКЛЮЧНО за попереднім записом.

4. Чи потрібно звертатись до військових комісаріатів при зміні реєстрації місця проживання?

Органи виконавчої влади, що здійснюють реєстрацію місця проживання чи перебування осіб, виконавчі органи сільських, селищних, міських рад зобов'язані здійснювати реєстрацію за місцем проживання або перебування чи зняття з реєстрації призовників, військовозобов’язаних та резервістів лише в разі наявності в їхніх військово-облікових документах позначок військових комісаріатів відповідно про зняття з військового обліку або про перебування на військовому обліку за місцем проживання.

Призовники та військовозобов'язані після зняття/постановки на військовий облік у військовому комісаріаті надають військово-облікові документи в органи виконавчої влади, що здійснюють реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання чи перебування осіб, що визначено п.2 статті 28 Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу”. Тому призовникам та військовозобов'язаним необхідно в першу чергу знятись/стати на військовий облік у військовому комісаріаті, відтак надати військово-облікові документи в органи виконавчої влади, що здійснюють реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання чи перебування осіб.

Також нагадуємо, що консультації та роз'яснення можна отримати ДИСТАНЦІЙНО:

-         за допомогою skype: [email protected];

 - у коментарях під дописами на Facebook-сторінці відділу реєстрації виконкому Саксаганської районної у місті ради;

- через електронну пошту [email protected];

- зателефонувавши до відділу реєстрації місця проживання громадян за номерами: 94-82-15, 097-768-48-83.

Здоров’я – дорожче золота!»