Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зарахування до страхового стажу часу догляду за дитиною – інвалідом віком до 16 років

Згідно законодавства України непрацюючі працездатні особи, які фактично доглядають за дитиною – інвалідом (до 16 років), мають право зарахувати до страхового стажу період догляду за вказаною категорією громадян.

До 01 січня 2005 року час догляду зараховується на підставі акту обстеження фактичних обставин здійснення догляду (складається органами Пенсійного фонду),  а також документів, які підтверджують перебування на інвалідності (виписка з акта огляду МСЕК, довідка одержувача допомоги з органів соціального захисту населення).

З 01 січня 2005 року такий стаж обчислюється на підставі індивідуальних відомостей про застраховану особу, які надаються відділом персоніфікованого обліку Пенсійного фонду (дані СПОВ), за умови отримання допомоги (компенсації) в органах соціального захисту населення по догляду дитиною – інвалідом.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Софії Перовської, 16 А, телефон 098-360-20-04, 94-72-42, або пишіть на електронну пошту: [email protected]