Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Урочисті заходи з нагоди державних свят

23-24 серпня у Саксаганському районі відбулися урочисті та святкові заходи з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України.

23 серпня на ганку виконкому Саксаганської районної у місті ради для проведення урочистої церемонії підняття Державного Прапора України зібралися разом керівництво району, представники депутатського корпусу районної у місті ради, духовенство, трудові колективи установ, організацій та закладів, громадськість району. У рамках заходу відбулась традиційна церемонія вручення паспортів нового зразка юним саксаганцям.

24 серпня у парку Саксаганському відбулось районне відзначення найочікуванішого та найулюбленішого свята всіх українців – Дня незалежності України, яке традиційно зібрало разом представників різних поколінь і професій.

Урочисте відкриття заходу розпочалося о 12. 00. Зі словами вітання до присутніх звернулися в.о. Криворізького міського голови – заступник міського голови С. Маляренко та голова Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченко, після чого розпочалась церемонія нагородження кращих представників територіальної громади району, які були відзначені нагородами міського та районного рівня.

Святкова атмосфера панувала у Парку Саксаганському впродовж цілого дня. Алеї парку  перетворилися на своєрідний «музей народної творчості», де свої витвори пропонували самостійні майстри «хенд-мейду», а також представники громадських об’єднань і благодійних організацій, установ, закладів і підприємств міста та району. Особливої уваги заслуговувала виставка, підготовлена релігійними організаціями до 1030-річчя хрещення Київської Русі – України.

Також пораділи любителі зробити пам’ятні фото – для них були оформлені спеціальні тематичні фотозони. Бажаючі могли "прикрасити" себе аквагримом в українських кольорах.

Окрім цього, гості заходу побачили численні виставки декоративно-ужиткової творчості та робіт народних умільців, мали змогу взяти участь у цікавих вікторинах та конкурсах, подивитися на спортивні змагання за участю вихованців спортивних шкіл та секцій району.

З 18. 00 на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи № 10 святкування продовжилося театралізованою програмою «Моя барвиста держава! З Днем народження, моя люба Україно!», кульмінацією якої став яскравий святковий салют.

Участь у святкових заходах до Дня незалежності України взяли депутати місцевих рад, члени виконкому, керівники підприємств, державних установ, правоохоронних органів, мешканці та гості району – всього близько 3000 осіб.