Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

246-та річниця від дня народження нашого міста!

У літописі нашого району значиться багато визначних подій і дат, однак особливою радістю та гордістю сповнює серця саксаганців День народження рідного міста.

Кривий Ріг - велике промислове місто, центр Криворізького залізнорудного басейну. А ще воно є найдовшим на нашому континенті та займає друге місце в світі за довжиною, поступаючись лише Ванкуверу в Канаді. А колись це було запорізьке поселення у складі Інгулецької паланки Запорізької Січі, яке на початку ХІХ ст. перетворилося на військове містечко.

Сучасний Кривий Ріг – це місто, яке розвивається та впевнено дивиться в майбутнє. Саме в цьому місті ми виросли, тут пройшли наші щасливі моменти життя, назавжди залишившись в пам'яті та серцях!

Наше місто велике, сучасне й не схоже на будь-яке інше. Саме в ньому живуть працелюбні, щирі та відкриті люди. З кожним роком наша маленька Батьківщина – Саксаганський район зростає і впевнено розвивається разом з нашим славним містом. Наш район є важливою складовою Кривого Рогу, осередком його суспільного, культурного та спортивного життя.

Для кожного мешканця району це свято - чудова можливість нагадати собі, в якому мальовничому куточку ми живемо, перегорнути найцікавіші сторінки його географічної, промислової і трудової історії, отримати натхнення для нових добрих справ.

Тож, нехай Кривий Ріг для кожного з вас буде місцем, де завжди тепло і затишно! Бережімо його історію, красу і самобутність сьогодні, завтра і завжди! Зі святом!

Традиційно, у Саксаганському районі, з нагоди Дня заснування міста Кривого Рогу, проходять міські змагання «Гонки на виживання». Цього року вони відбудуться 29 травня об 11 годині на Автодромі «Кривбас-Екстрім» (по вул. Льотчиків, 100).