Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Етюд з мистецького життя Кривого Рогу

Криворізька земля багата талантами. Відділ мистецтв комунального закладу культури «Міська бібліотеки для дорослих» Криворізької міської ради пропонує  згадати талановитих, відомих далеко за межами міста криворізьких художників.

Тополь Віктор Миколайович, народився в місті Кривому Розі у 1954 році.   Є одним із засновників молодіжного творчого центру «Сплав», «Музею сучасного Українського мистецтва», «Експериментальної творчої лабораторії»,  культурно-творчого об'єднання «АЯ» і першого в Україні «Музею сучасного мистецтва». Його роботи знаходяться в пінатеці виставкового центру «Український Дім» (м. Київ), в колекції Музею сучасного мистецтва (м. Кривий Ріг), у приватних колекціях в Україні та за кордоном. Член Спілки Художників України з 2008 року.

Рябоконь Микола Петрович, народився в місті Кривому Розі у 1943 році. Один із найзнаменитіших художників міста. Особливо його приваблюють старовині  види міста та мальовничі пейзажі. Картини Миколи Петровича відомі не лише жителям Кривого Рогу. Роботи автора зберігаються в музеях міст області та особистих колекціях європейців. Цікава серія картин автора "Криворізькі дворики", які настільки передають атмосферу та заряджають своїм теплом, що від них неможливо відірвати очей.                                                                      

Гук Андрій Володимирович, народився в місті Кривому Розі у 1962 році. Ще студентом його здібності не змогли залишитися непоміченими і Андрій працював художником оформлювачем, спеціалізуючись як на станковому, так і на монументальному живописі. Сьогодні Андрій Володимирович працює тільки як живописець. Завдяки авторській техніці на полотні народжуються яскраві, живі, емоційні сюжети з життя Європейських міст…