Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Безпека понад усе!

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці здобувачів освіти до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

З метою набуття в учнів навичок свідомого ставлення до збереження здоров’я і життя в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пропагування професії рятувальника, залучення дітей до масово-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності та напередодні весняних канікул у закладах освіти району з 18.03.2019 по 22.03.2019 проведені «Тижні безпеки життєдіяльності».

Невід’ємною частиною нашого життя має стати дотримання правил безпеки та знання першої допомоги. Тож учасники освітнього процесу отримували певний досвід з правил дорожнього руху, пожежної та електробезпеки, правил поводження на воді та навчались правилами першої допомоги. Не залишилася в стороні і робота з батьками, котрі долучилися до різних форм роботи. Діти та їх батьки приймали участь в брейн-рингах та вікторинах. Крім того, вони отримали пам’ятки безпечного поводження вдома і не тільки. Проведена робота була змістовною, корисною та цікавою. Діти знають номери телефонів пожежної частини (101), Поліції (102), швидкої допомоги (103) та вміють користуватися ними у випадку необхідності.

Діти – це наше майбутнє. І ми, дорослі, маємо навчати дітей особистої безпеки, доносити до їхнього розуміння те, що найважливіше для людини – це особисте здоров’я та життя. Віримо, що канікули пройдуть безпечно.