Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Найкращі юні ІТ-таланти України

Перед Новим роком у більшості дітей лише один святий – Миколай. Проте ІТ та бізнес спільнота, організувавши конкурс ІТ-проєктів та кіберспорту, зробила так, щоб талановиті діти відчули турботу та повагу до їх праці. 22 грудня 2019 у місті Київ відбувся фінал 6 сезону першого та найбільшого в Україні конкурсу з ІТ проєктів та кіберспорту серед молоді віком до 18 років «iTalent».

«iTalent» – це всеукраїнський конкурс, де юні ІТ-таланти можуть показати свої проекти і отримати оцінку та коментарі від справжніх ІТ професіоналів. Усі роботи відкрито публікуються на сайті конкурсу, тож кожен може переглянути та оцінити роботи інших конкурсантів.

Головна мета конкурсу – створити місток між талановитими дітьми та світом ІТ-корпорацій. Незважаючи на соціальний стан та місце проживання – надати їм можливість показати свої надбання, мотивувати до вивчення інформаційних технологій та набуття цифрових компетенцій.

Конкурс проходив у два етапи: онлайн відбір та очна презентація свої розробок. Фінал зібрав самих талановитих юних ІТ-розробників та кіберспортсменів України, серед яких була учениця 10-А класу Криворізького навчально-виховного комплексу № 35 «Імпульс» – Колєвашко Анастасія. Завдяки своєму наставнику – вчителю інформатики Богдану О.С., учениця стала переможницею у номінації 2D графіка і зайняла почесне ІІ місце.

Фіналісти конкурсу отримали не лише безцінний досвід презентацій своїх проектів, а й цінні призи від партнерів заходу.

Бажаємо й надалі тільки перемог! Ніколи не зупинятися на досягнутому. Вперед і тільки вперед!!!