Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звичайне диво

Лікуймо наші зболені серця,
Лікуймо наші душі зачерствілі,
Несімо правди непогасний стяг, -
І кривда в нашу долю не поцілить.

Є ще спасіння від недуг людських –
Джерела віднайдемо ми цілющі..
Мов подорожником, торкнімося до них,
Й добром розквітнуть, просвітліють душі.

Скропімо серце щире, не черстве
Людського милосердя еліксиром.
Воно, хоч кволе, знову оживе.
У справедливість й людяність повірять!

 

Милосердя й доброта — як два крила, на яких тримається людство. Як же могло статися, що милосердя втратило сьогодні свою цінність, а його зміст звівся в основному до милостині? Невже для того, щоб виіскрити доброту з наших сердець, потрібен землетрус чи Чорнобиль? Хіба без них не можна бути милосердними? Хіба в звичайному плині життя немає людей, які потребують допомоги?

Доброта і милосердя багатоликі. Потреба в них повсякчасна. Навіть тоді, коли немає біди, навіть там, де гори спокійні й твердь земна не хитається під ногами. Важко уявити, що люди страждають не тільки від того, що не щодня мають свіжий хліб, а через те, що не чують вкрай необхідного «Добрий день!».

А чи задумувались ви над тим, що таке доброта? Звичайна людська доброта? Добросердечність? Чуйність? Справді, різні люди є на світі, з різними натурами, характерами, інтересами і смаками. А все ж хочеться вірити, що хороших людей більше.

29 листопада 2019 року в міському комунальному закладі «Палац культури «Мистецький» Криворізької міської ради вже вкотре традиційно проходитиме  свято добра й доброчинності, благодійний вечір-аукціон «Звичайне диво». Усі добрі люди матимуть можливість допомогти комунальному закладу освіти «Криворізький багатопрофільний центр «Перлина» Дніпропетровської обласної ради»; комунальному закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Криворізької міської ради; ГО «Сонячні діти Криворіжжя» для ремонту приміщення Центру для дітей з синдромом Дауна «Сонячні діти Криворіжжя»; реалізації міського проекту зі створення в Кривому Розі хоспісу для знедолених людей похилого віку; чотирьохрічній Кірі Короїд (потрібна термінова трансплантація кісткового мозку).

Серед лотів, які будуть розігруватися зі сцени палацу - медова продукція спілки бджолярів Криворіжжя «Травневий мед», роботи відомих художників і майстрів - Віта Клеветенко, Дмитро Фіц, Анатолій Лабунський, Катерина Нагурна-Бондаренко, Людмила Таранець, Світлана Леонідова, Єлизавета Стаднік, Ганна Жигунова; творчі роботи викладачів, випускників та учнів закладів культури та освіти району; продукція провідних підприємств міста й окремих ФОП  - домашня кондитерська «Сьоме небо» Наталії Бугайової; пекарня «Агафон»; вірменська кухня ресторану «Арарат»; магазини «Клумба», «Тірамісу» ФОП Дмитра Полонко; сертифікат на фотосесію від фотографу Яни Пліс; кондитерська студія «Оля-ля»; виробничий центр та багато цікавих лотів від підприємств, окремих підприємців та просто добрих людей.

Концертну програму готують найкращі колективи МКЗ «Палац культури «Мистецький» КМР. Яскраві творчі виступи, веселі пісні, запальні танці, чудові сценічні костюми, добрі посмішки, позитивну енергію гарантують учасники ансамблів, гуртів палацу культури.

Хай світлими і чистими будуть ваші помисли, а всі справи — добрими. Вірте у духовне очищення, бо зло недовговічне. Не шкодуйте ділитися добром з родичами, друзями, навіть незнайомими. Не лінуйтеся щодня робити найлегшу справу - дарувати хоч краплину добра всьому живому на землі. І негаразди щезнуть. Перед розумним треба схилити голову, а перед добрим серцем стати на коліна.

Отож, творіть добро на землі, примножуйте кількість щасливих людей. Відкривайте свої серця і душі навстіж, поспішайте творити Добро, ставайте добродіями!