Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З Днем народження тебе, Україно! Звітує тобі Саксаганський район!

24 серпня 2018 року в парку «Саксаганський» (вул. Бикова, 2) та на стадіоні комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) в Саксаганському районі відбувся святковий захід з нагоди 27-ї річниці незалежності України та Свята Квітів. Програма районного заходу за традицією була розділена на дві частини: денний та вечірній блоки. Одним із напрямків денної програми було представлено спортивний блок «Звітуємо тобі незалежна Україно», до якого увійшли: виставка спортивних досягнень (ДЮСШ № 8, ДЮСШ № 10, ЦСДЮМ «Олімп», ПЗ «ДЮСШ з футболу «Футбольна академія «Гірник», Криворізькі федерації: рукопашного бою та фунакоши шотокан карате-до; показові виступи кращих спортсменів району «Спортивний марафон»; велопробіг вулицями району ГО «Вело-Кривбас», «ЮБФ» та «Адреналін»; змагання: з міні-футболу серед збірних команд КФК; Чемпіонат Саксаганського району з Кіокушин карате серед юнаків і дівчат 2005-2013 р. н.; гирьовий спорт, віджимання від землі, дартс, настільний теніс та шашки для всіх бажаючих, а також перегони серед дошкільнят на самокатах, велосипедах і дитячих автомобілях.

Святковий захід розпочався з районного турніру з міні-футболу на стадіоні комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) серед збірних команд колективів фізичної культури спортивних відділень КПНЗ «ДЮСШ № 8» КМР та КПНЗ «ДЮСШ № 10» КМР, в якому взяли участь три команди. Згідно з положенням команди грали по круговій системі. Основний час особистого ігрового протиборства не виявив переможця - всі ігри закінчилися з однаковим нічийним рахунком 1:1, тому переможця визначали в серії післяматчевих пенальті. Кращими в «лотерейній» серії були представники відділення «Регбі» КПНЗ «ДЮСШ № 10» КМР (тренер Міненков С. С.), яким і дістався головний кубок. Всі команди отримали солодкі подарунки у вигляді тортів.

Після урочистого відкриття в парку «Саксаганський» на літньому май-данчику МКЗ «ПК «Мистецький» районного святкового заходу з нагоди 27-ї річниці незалежності України та Свята Квітів було дано старт традиційному велопробігу вулицями Саксаганського району, де взяли участь понад 150 велосипедистів з громадських організацій «Вело-Кривбас», «Адреналін» та «ЮБФ». Організовану колону велолюбителів, прикрашену державними прапорами, супроводжували автомобілі патрульної поліції та швидкої допомоги.

У виставці спортивних досягнень взяли участь колективи спортивних закладів району (ДЮСШ № 8, ДЮСШ № 10, ЦСДЮМ «Олімп», міська федерація Фунакоши Шотокан карате-до, міська федерація рукопашного бою (клуб «Борець»), приватний заклад «ДЮСШ з футболу «Футбольна академія «Гірник»). Паралельно з виставкою свої показові виступи для відвідувачів районного свята демонстрували: вихованці міської федерації рукопашного бою (тренер Прокопенко І. М.), жіноча та чоловіча команди  з кросс фіту (керівники Конюшенко Юлія та Хміль В’ячеслав) фітнес клубу «CrossGym» (директор Годько П. Е.).

Цього дня, в партнерстві Криворізької федерації Кіокушин карате (голова федерації Панчуков О. Г.) та виконкому районної у місті ради, біля МКЗ «ПК «Мистецький» (вул. Бикова, 2), другий рік поспіль, відбувся Чемпіонат Сакаганського району з Кіокушин карате серед юнаків і дівчат 2005-2013 р. н., де взяли участь понад 40 юних спортсменів. По закінченні змагань з куміте юні майбутні чемпіони продемонстрували свою майстерність у першості з ката. Всі переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями. Чемпіонат Сакаганського району з Кіокушин карате відбувся з метою популяризації та залучення дітей і молоді до занять карате, а також в рамках програми підготовки до змагань міського, Всеукраїнського та міжнародного рівня.

Спортивну програму святкового заходу пішохідними алеями парку «Саксаганський» продовжили чудернацькі перегони дошкільнят на самокатах, велосипедах і дитячих автомобілях, які обслуговували тренери-викладачі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР. Понад 40 юних спортсменів продемонстрували своє вміння керувати технічним транспортом різних модифікацій. Всі учасники районних перегонів від ФОП Зубко Е. Г. отримали солодкі подарунки.

Одним з найбільш популярним місцем у парку «Саксаганський» для всіх любителів силових і розумових видів спорту стала локація змагань з гирьового спорту, дартсу, віджимання від землі, настільного тенісу та шашок, яку представляли керівники фізичного виховання професійно-технічних навчальних закладів (КПГМЛ, КПТМЛ та КЦПОРКТРС) Мараховський Юрій Петрович, Радчук Микола Степанович та Поліщук Володимир Карпович, де всі учасники, переможці і призери вищезазначених змагань від ФОП Павлова П. О. отримали солодкі подарунки.

Тож, зі святом тебе, Україно!