Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні виборці! ЦВК України скасувала документальне підтвердження виборцями свого фактичного місця проживання

Зміни пов'язані з набуттям чинності закону, який вносить поправки в інші законодавчі документи, зокрема щодо Державного реєстру виборців.
У вказаних актах виключено вимогу щодо документального підтвердження фактичного місця проживання виборця. У заяві необхідно лише вказати адресу житла, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Новий порядок спрямований на реалізацію виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших виборців, які змушені проживати не за місцем реєстрації.

Звертаємо увагу, на те, що Центральна виборча комісія запустила електронний сервіс для зміни виборчої адреси онлайн. Заява в електронній формі може бути надіслана виборцем з використанням кваліфікованого електронного підпису через електронний сервіс, розміщений на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії, та повинна містити адресу електронної пошти, на яку виборцю може бути надіслано повідомлення про результати розгляду заяви.

Важливо! Зазначені заяви можна подавати в період між виборами та у перші п'ять днів виборчого процесу. Разом з тим, виборці, яким органом ведення Державного реєстру виборців вже було визначено виборчу адресу за фактичним місцем його проживання, може звернутися з новою заявою про зміну не раніше ніж через один рік після внесення першою в Державний реєстр виборців.

Нагадуємо! Відділ ведення Державного реєстру виборців знаходиться у приміщенні  виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32, другий поверх, кімн. 201, 202.

Звернутися можна протягом робочого тижня з 8.30 до 17.00 (у період карантинних обмежень з 8.30 до 16.30) перерва з 12.30 до 13.00.

Довідки за номером телефону: 94-82-05.