Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Адміністративні послуги в умовах карантину

Щодня державні та місцеві установи обслуговують тисячі громадян: видають паспорти, водійські права, оформлюють допомогу при народженні дитини чи по безробіттю, змінюють місце проживання.

Вся сфера надання адміністративних послуг побудована на суцільних фізичних контактах.

Карантин – це справжній виклик для громадян, які потребують взаємодії з державними органами.

Як задовольнити потреби громадян в умовах пандемії, не наражаючи їх на небезпеку?

Чи надаються послуги з реєстрації/ зняття з реєстрації місця проживання під час карантину?

В умовах карантину громадяни Саксаганського району не втрачають можливість зареєструвати/ зняти з реєстрації своє місце проживання, отримати довідку про реєстрацію місця проживання.

Відділ реєстрації місця проживання громадян продовжує надавати послуги, змінивши лише порядок прийому громадян.

Консультації надаються переважно в телефонному режимі та email-листуванні. Так, щодня до відділу для отримання консультацій звертаються понад 50 осіб.

Якщо отримання послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання та довідки про реєстрацію місця проживання є невідкладним, можливо зареєструватися безпосередньо на порталі державних послуг https://igov.org.ua/. Так в період карантину через портал отримали послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання - 68 осіб, з видачі довідок - 20 осіб.

Окрім того, у фойе 1 поверху виконкому Саксаганської районної у місті ради встановлена спеціальна скринька, де можна залишити звернення або заяву.

Також, на час карантину перебіг строків звернення за отриманням адмінпослуг зупиняється.

Наприклад, законом передбачається, що зареєструвати місце проживання особа повинна протягом місяця, але оскільки всі строки переносяться, ви можете отримати ці послуги після закінчення карантину без жодних штрафів.

Сьогодні в Україні запроваджено надзвичайну ситуацію з метою запобігання поширенню COVID-19.

Надавачі послуг швидко адаптуються до цих подій.

Однак, всі повинні розуміти, що отримання документу не може бути важливішим за людське життя, тому створюються всі умови для того, щоб ви могли спокійно лишатися вдома, не хвилюватися за будь-які терміни та обмежити візит до державних установ.