Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Я - українець, моя рідна мова - українська

Мова – втілення думки. Що багатша

думка, то багатша мова. Любімо її,

вивчаймо її, розвиваймо її!

 

Рідна мова – це мова народу, вона передбачає досвід пращурів для нащадків. Це – скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінченна річка слів, струмочок надії. 21 лютого 2019 року з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови в закладах загальної середньої освіти району яскраво пройшли тематичні заходи заходи. До уваги шкільної громади були представлені фотовиставки «Прикрась життя українською».

Криворізька загальноосвітня школа № 119 теж активно долучились до заходів. Ранок 21 лютого 2019 року в школі розпочався з того, що учні 9 та 10 класів привітали всіх учасників освітнього процесу з Міжнародним днем рідної мови. Учні 8 класу взяли участь в інтелектуальній грі брейн-ринг «Знавці українського слова», в ході гри захистили проект «Мова – має значення», намалювали плакат «Говоримо українською мовою».

Учні 8 класу Криворізької загальноосвітньої школи № 43 презентували проекти «Мова – ДНК нації», учні 6 класу разом з бібліотекарем школи створили квілт про українську мову «Українська мова нашими очима». Всі учні Криворізької загальноосвітньої школи № 43 брали участь у конкурсі читців, де мали можливість декламувати вірші відомих українських поетів про Україну, про родину та українську мову, демонструвати її красу і велич та своє шанобливе ставлення до рідної української мови.

Вивчаймо українську, розмовляймо українською! Вклонімося Слову в його красі та виразності, влучності та розмаїтті!