Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

28 листопада – Початок Різдвяного посту

Від 28 листопада до 6 січня включно триватиме Різдвяний піст або Пилипівка. В цей час згідно традицій Православної Церкви християни обмежують себе в їжі, а також намагаються уникати в своєму житті того, що віддаляє людину від Бога, для того, щоб духовно приготуватися до зустрічі великого свята - Різдва Христового.

Упродовж посту християни не повинні вживати в їжу продукти тваринного походження - м’ясо, молоко, яйця та вироби, що їх містять. Різдвяний піст відноситься до несуворих постів, а тому під час нього може вживатися риба та олія.

Також можна вживати продукти рослинного походження, супи та каші, консервовані та квашені овочі, салати. Загалом пісна їжа повинна бути простою та недорогою.

Дотримуючись посту, потрібно пам’ятати, що він відрізняється від звичайного голодування своєю духовною складовою. А тому той, хто постить, повинен більше уваги приділяти своєму духовному життю.

Тож, бажаємо всім легкого посту!