Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Історія виправлення суб’єкта пробації

Пробація – це не тільки можливість відбути покарання без ізоляції від суспільства та довести громаді свою корисність, продемонструвати бажання жити без злочинів та посягань на чуже майно чи життя.

34-річна Наталія, яка виховує сама 5-річну доньку, рік тому Вона вчинила грабіж. За відкрите викрадення чужого майна дівчина отримала реальний тюремний строк. Але суд врахував усі обставини життя дівчини та обставини вчинення злочину і змінив їй вирок у виді позбавлення волі терміном у 4 роки на звільнення від відбування покарання з випробуванням на два роки. Так Наталія потрапила на пробацію.

Працівники пробації знають, як допомогти людині, аби вона розпочала нове щасливе правослухняне життя. Але тільки від людини в конфлікті з законом залежить, чи скористається вона цим шансом.

Протягом року дівчина не лише не порушила умови покарання з випробуванням та не вчинила нового правопорушення, але й отримала підтримку з боку працівників пробації у вирішенні різних питань. Наталії допомогли знайти роботу та офіційно працевлаштуватися до міської газової служби на посаду контролер газового господарства до відділу інспектування. 

На цьому прикладі Наталія  переконалася, що робота служби пробації  не проста, але ефективна і корисна для суспільства. Адже особи , які вчинили правопорушення,  у першу чергу потребують допомоги, а не осуду та ізоляції.

 

Саксаганський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області