Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про засідання робочої групи щодо надходжень плати за землю

25.11.2021 відбулося засідання робочої групи щодо надходжень плати за землю під головуванням заступника голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Кріпака.

На засіданні були присутні головні державні ревізори-інспектори Криворізького відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, представник управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради.

Суб’єкти господарювання, які мають борги по платі за землю, або користуються земельними ділянками без наявності правовстановлюючих документів, звітували щодо проведених ними заходів з усунення порушень чинного земельного та податкового законодавства України.

Членами робочої групи надані роз’яснення  землекористувачам стосовно повернення земельних ділянок територіальній громаді міста у разі  зміни власника об’єкту нерухомості, повернення помилково зарахованих коштів сплати за землю.

Представниками податкової служби надано інформацію щодо виконання планових показників надходжень від орендної плати за землю  та земельного податку у листопаді місяці  та з початку 2021 року.

На робочій групі розглянуте питання стосовно втрат надходжень коштів до бюджету міста Кривого Рогу внаслідок використання земельних ділянок АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» без правовстановлюючих документів на землю під розміщення трансформаторних підстанцій та розподільних пристроїв для прийому електроенергії.

Так, на території Саксаганського району розміщено близько 200 таких об’єктів. Чле-нами робочої групи визначені напрямки  з усунення порушень чинного законодавства вказаним підприємством.

Також, на робочій групі по платі за землю розглянуто інформацію ДПП «Кривбаспромводопостачання» від 25.11.2021 стосовно погашення заборгованості зі сплати земельного податку. 

Вказаним підприємством зобов’язано сплатити наявну заборгованість за умови погашення існуючого боргу КП «Кривбасводоканал», який станом на 23.11.2021 становить 158,7 млн.грн., у тому числі по технічній напірній воді 79,8 млн.грн.