Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведено слухання з питання співробітництва м. Кривого Рогу з м. Руставі (Республіка Грузія)

26. 07. 2019 об 15.00 у сесійній залі виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Володимира Великого, 32) відбулось слухання з питання встановлення побратимських стосунків м. Кривого Рогу з м. Руставі (Республіка Грузія).

Руставі – місто, яке пережило і злети, і падіння за свій молодий вік. Одне із наймолодших міст Грузії. Руставі - привітний, гостинний, теплий як досвідчений господар, що звик приймати гостей. Сьогодні містом цікавляться як індустріальні туристи, так і історики, і промисловці.

Сучасний Руставі річка Кура ділить на дві адміністративні частини: лівобережну та правобережну. Старий район міста вельми колоритний. Будинки, що є прикладом архітектури минулих століть, є сусідами тут з маленькими магазинчиками і лавками, вуличними кафе і ресторанчиками.

На території міста знаходиться металургійний завод із тривалою історією. Створенню Руставського металургійного заводу сприяла наявність у Грузії і сусідньому Азербайджані необхідної сировини, палива, флюсів і вогнетривів. Паливною базою заводу стали поклади ткварчельського і ткібульського коксівного вугілля.

Обов'язковими для відвідування в Руставі вважається міський парк, алея парасольок і галявина скульптур, а також найбільша в Грузії міська площа. Вона повністю належить пішоходам.

Кожен турист зможе відкрити це місто по-своєму. До речі, його називають ще й автомобільною столицею Грузії. Так як тут розташований найбільший автомобільний ринок Кавказу, який є ключовою точкою для реекспорту автомобілів з Грузії, в сусідні країни, а також безліч підприємств по ремонту, обслуговування та тюнінгу автомобілів.

Присутні на даному слуханні побачили доцільним і важливим встановлення таких відносин, оскільки як і у м. Кривому Розі, так і у м. Руставі однією з провідних галузей економіки є металургійне виробництво.

В обговоренні питання встановлення побратимських стосунків між містами взяли участь мешканці територіальної громади міста Кривого Рогу, у кількості 102 особи, які одноголосно проголосували за встановлення побратимських стосунків.

Отже, налагодження побратимських стосунків з м. Руставі має стати ефективною платформою для розвитку двосторонніх відносин, започаткування та реалізації взаємовигідних проектів у різноманітних сферах (економіки, освіти, культури і туризму, охорони здоров'я, розвитку бізнесу й торгівлі тощо).

Висловлюємо вдячність всім небайдужим мешканцям міста, які долучилися до обговорення питання встановлення побратимства м. Кривого Рогу з м. Руставі (Республіка Грузія).