Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Вічна пам'ять, вдячність і слава героям

14 червня щорічно (з 2016 року) в м. Кривому Розі встановлено День вшанування учасників антитерористичної операції на Сході України (з 30 квітня 2018 року - операція об’єднаних сил).

На превеликий жаль, майже кожну родину в нашій країні опалило полум’я військових дій. З початку бойових дій на Донбасі загинули майже 3000 українських військових, з них 151 криворіжець (станом на 01.06.2019).

Ніщо так не об’єднує людей як біда. Сьогодні вона одна на всіх. Ще кілька років тому ми не могли собі і уявити, що на нашу землю прийде війна – найбільше горе для матерів та жінок, які втратили близьких людей.

З метою належного вшанування пам’яті воїнів-бійців, які загинули у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, цього дня у всіх тимчасових таборах відпочинку з денним перебуванням дітей на базі закладів освіти району відбулися урочисті заходи. Вихованці таборів, педагоги вшановували пам'ять героїв хвилиною мовчання та покладали квіти до меморіальних дошок, встановлених на їх честь.

Так, вихованці та працівники ТТВ «Країна мрій» на базі КНВК № 35 «Імпульс" після лінійки пам’яті поклали квіти до меморіальної дошки Бєляєва Сергія Володимировича, старшого кулеметника (БТР) батальйону спеціального призначення «Донбас» в/ч 3027.

На території Криворізької гімназії № 91 у ТТВ «Дивокрай» організовано проведення лінійки-реквієму, під час якої поклали квіти до меморіальної дошки Прокоп’єва Євгена Вікторовича, випускника закладу, що розташована на будівлі гімназії.