Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Щомісячна стипендія особам, яким виповнилося 100 і більше років

Одним із видів соціальної допомоги, що призначається управлінням праці та соціального захисту населення є щомісячна стипендія особам, яким виповнилося 100 і більше років.

Стипендія призначається з місяця подання заяви отримувачем стипендії або його піклувальником.

Виплата стипендії здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету щомісяця у розмірі прожиткового мінімуму на одну особу непрацездатного віку, затвердженого на момент виплати, незалежно від розміру одержуваної пенсії або грошового утримання. Станом на 01. 05. 2021 розмір стипендії складає 1769 грн.

Припиняється виплата стипендії у випадку виїзду отримувача на постійне місце проживання за межі області або у разі його смерті.

Сума стипендії, що належить пенсіонерові і залишилася неодержаною у зв’язку з його смертю, не включається до складу спадщини і не виплачується  тим членам його сім’ї, які належать до кола осіб, що забезпечували догляд або проживали (зареєстровані) разом з пенсіонером. Також стипендія не враховується при розрахунку допомоги на поховання пенсіонера.

Для отримання додаткової інформації телефонуйте до управління праці та соціального захисту населення за телефонами: 94-72-42 та 0983602004