Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Щодо відзначення 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогади про які щоразу пронизують серця гострим болем. Одна з таких дат – 26 квітня 1986 року. Це одна з найжахливіших катастроф в історії людства, ім’я якій – Чорнобиль, що понівечила людські долі, багатьох  забрала у вічність.

Але є пам’ять…І саме вона – рушій еволюційного процесу в майбутнє. У нашому місті та Саксаганському районі пріоритетний напрямок щодо посилення уваги до повсякденних потреб жителів району, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Щороку традиційно у Саксаганському районі відзначаються роковини аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня 2021 року о 13. 00 біля пам’ятного знаку Криворіжцям-учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС заступником міського голови Костянтином Бєліковим урочисто нагороджено відзнаками міського рівня чотирьох ліквідаторів, а саме: Чепеляка С. Ю., Кучеренка Д. Ф., Михайлова Ю. Г., Новака В. М.

Головою Саксаганської районної у місті ради Василем Старовойтом вручено відзнаки районного рівня трьом громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: Христофорову Л. В., Гончарову М. І., Єрмаку С. В.

Об 11. 30 год. у церкві Святої мучениці Тетяни (вул. Володимира Великого, 32) відбулася панахида за загиблими та померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Проведено мітинг по вшануванню пам'яті загиблих покладанням квітів до пам'ятного знаку Криворіжцям-учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та закладено капсулу з прізвищами померлих ліквідаторів  2019 – 2020 роках. У заходах взяли участь: представники громадської організації «Саксаганська організація м. Кривого Рогу «Союз Чорнобиля» та Криворізького об’єднання інвалідів «Ветерани Чорнобиля».

Крім того, у міських заходах о 09.30 взяли участь делегації ліквідаторів на чолі з керівниками районних у місті рад, яких було нагороджено відзнаками міського рівня.

Урочисті заходи відбулися з дотриманням усіх протиепідемічних та карантинних заходів.