Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Переводимо годинники на літній час

В нашій країні переведення годинників на літній час традиційно відбудеться в останню неділю березня відповідно до постанови Кабміну № 509 від 13.05.1996 року «Про порядок обчислення часу на території України».

У 2019 році ця дата припадає в ніч з 30 на 31 березня. Таким чином, у цей день українцям доведеться прокинутися на одну годину раніше, ніж зазвичай.

Слід зауважити, що 31 березня громадський транспорт буде рухатися за своїм звичним графіком, а ось пасажирів поїздів і літаків попереджають про те, що необхідно враховувати перехід на літній час вже вночі, тобто 30 березня.

В Україні ледь не щороку спалахують дискусії про скасування переходу на літній час, адже лікарі доводять, що переведення стрілок негативно позначається на здоровʼї людей , але наразі це питання залишається відкритим.

Медики та вчені, які займаються дослідженнями фізіологічного та психологічного стану людини, виробили ряд простих рекомендацій, як більш гармонійно адаптуватися до нових часових умов та відчувати себе більш комфортно. Уникайте фізичних та емоційних навантажень, вживайте більше овочів та фруктів, за декілька днів до переведення часу, лягайте спати на 15 хвилин раніше, мінімум за годину до сну відмовтеся від використання гаджетів. У перший тиждень переходу на новий час не завантажуйте себе додатковою роботою, це може спровокувати додатковий стрес для організму. Тож дотримуйтесь цих простих правил і вони допоможуть вам краще пережити перехід на літній час.