Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Історія виправлення суб’єкта пробації

Пробація – це не лише система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються, за рішенням суду та відповідно до закону, до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі,  а також можливість відбути покарання без ізоляції від суспільства та довести громаді свою корисність, продемонструвати бажання жити без злочинів та посягань на чуже майно чи життя.

28-річний Роман К., який не мав засобів для існування, скоїв крадіжку у житловому приміщені. Суд, врахувавши усі обставини життя вищезазначеної особи, причини  вчинення їм злочину, а також, щире каяття прийняв рішення, щодо призначення, Роману К. покарання, за вчинення даного кримінального правопорушення, у виді три роки позбавлення волі з випробуванням на два роки. Так Роман К., потрапив до уповноваженого органу з питань пробації.

Працівники пробації знають, як допомогти людині встати на шлях виправлення, перегорнути сторінку та почати своє життя з чистого аркушу. Але тільки від людини в конфлікті з законом залежить, чи скористається вона цим шансом.

Протягом двох років Р. не лише не порушив порядок та умови відбування покарання з випробуванням, не вчинив нового правопорушення, та  й отримав підтримку з боку працівників пробації у вирішенні різних питань. Засудженому допомогли знайти роботу та офіційно працевлаштуватися до одного з Комунальних підприємств міста  на посаду підсобного робітника.

На цьому прикладі Роман К.  переконався, що робота служби пробації  складна, але ефективна і корисна для суспільства. Адже особи, які вчинили правопорушення,  у першу чергу,  потребують не осуду та ізоляції від суспільства, а реальної допомоги.

Саксаганський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області