Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Голодомор — помста за свободу

Голодомор – це геноцид української нації в 1932-1933 роках. Скоєний керівництвом Радянського Союзу з метою знищення українців, ліквідації українського спротиву режиму та намагань побудови самостійної, незалежної від Москви Української Держави.

З 2006 року на державному рівні відповідно до Указу Президента України щороку у четверту суботу листопада вшановується День пам’яті жертв голодоморів.

22. 11. 2019 о 15.00 в районі відбулося урочисте покладання квітів до хреста, встановленого на честь вшанування жертв голодоморів та політичних репресій  на території Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ. У заході взяло участь 194 людини. Під час заходу проведено покладання символічних горщиків із зерном та свічками, вшановано хвилиною мовчання жертв і постраждалих від голоду.

Усім присутнім запропоновано приєднатися до міжнародної акції «Запалимо свічку пам’яті» 23. 11. 2019 о 16.00 та вшанувати пам'ять хвилиною мовчання.