Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Конституції України

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 23 роки тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.

Важливо зазначити, що конституційні традиції, притаманні нашій державі з давніх-давен. Саме українці першими у Європі у 1710 році створили конституцію, яка відома під назвою «Конституція Пилипа Орлика». Тому не дивно, що спроби прийняти цей важливий документ в Україні робилися вже з перших років проголошення незалежності. Прийняття ж Конституції України в 1996 році стало найважливішим кроком у забезпеченні прав і свобод людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Конституція стала не лише Основним Законом, а відображенням наших фундаментальних цінностей. Цінностей свободи, демократії, правової держави та миру. Це документ поєднав традиційний світогляд громадян, прагнення та бачення народу в геополітичному масштабі.

27 червня 2019 року о 14.00 у сесійній залі виконкому районної у місті ради відбудеться урочистий захід з нагоди відзначення Дня Конституції України за участю представників установ, підприємств та закладів району, депутатського корпусу, працівників виконкому районної у місті ради. В рамках заходу відбудеться церемонія нагородження кращих представників територіальної громади району відзнаками міського та районного рівнів.