Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Профілактика врятує!

Не секрет, що будь яку помилку, будь яке негативне явище краще попередити, ніж потім усувати недоліки.

Ось чому саме профілактична робота і подолання бездоглядності та безпритульності серед дітей є предметом постійної уваги структурних підрозділів органів опіки та піклування, закладів освіти, органів внутрішніх справ, які займаються вирішенням питань дитинства в районі.

20.03.2019 на базі Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 122 відбулася інформаційна зустріч з учнями шостих-дев’ятих класів на тему «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі» в ході якої перед дітьми виступили працівники служби у справах дітей, інспектор сектору ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції, та інспектори полку патрульної поліції, лікар загальної практики сімейної медицини, представники відділу пробації. Діти залюбки взяли участь у заході, оскільки не тільки слухали, а й взяли активну участь у заході отримавши відповіді на актуальні запитання.

Одним із важливих питань, яке перебуває на контролі в службі у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради, є попередження насильства в сім’ї та своєчасний захист дітей від усіх форм насильства.

21.03.2019 на базі Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 14 відбулися батьківські збори за участю начальника служби у справах дітей виконкому районної у місті ради, представників ради ветеранів району, депутатів Саксаганської районної у місті ради, лікарів комунального неприбуткового підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Криворізької міської ради, міжнародного товариства Червоного хреста та представників громадськості, де було обговорено актуальне питання подолання насилля в сім’ях. Учасники зустрічі дійшли висновку, що профілактика врятує!