Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кривий Ріг пам’ятає

22 лютого для мешканців Кривого Рогу є визначною датою, оскільки у цей холодний зимовий день 1944 року наше місто було звільнено від нацистських загарбників. Війна залишила за собою страшні сліди, які ми не маємо права забути. Отож, саме задля збереження пам’яті про справжніх Героїв, воїнів-визволителів та до 77-ї річниці визволення Кривого Рогу Фонд Олександра Вілкула «Українська перспектива» з 5-го до 21 лютого проводив дитячий конкурс «Кривий Ріг пам’ятає». Конкурс проходив у двох номінаціях (власноруч написаний твір та виконання відомого твору) та у трьох вікових групах: молодша – діти до 7 років, середня – 8-11 років і старша – 12-14 років. Метою та завданнями були розвиток творчого потенціалу юних мешканців міста, привертання нинішнього та прийдешніх поколінь до цінностей та подвигу наших дідів.

Боротьба між учасниками була запекла, але чесна. Діти виявили свої таланти і у написанні віршів, і у вправному декламуванні відомих творів на цю вельми непросту тему. Незважаючи на юний вік, хлопці та дівчата щиро висловлювали вдячність тим, хто боронив нашу землю та відвойовував мир і щасливе життя. Учні Саксаганського району теж взяли активну участь у конкурсі. Призерами у своїх вікових категоріях стали Приходько Олександра (8 років, КЗШ №19), Добровольський Федір (11років, КНВК №35 «Імпульс») та Упілков Максим (14 років, КЗШ №120). Публікації цих учасників набрали найбільшу кількість вподобань серед користувачів соціальної мережі Facebook. Нагородження переможців здійснював Фонд «Українська перспектива». Усі призери отримали сертифікати на побутову техніку. Та найголовніше, що конкурс «Кривий Ріг пам’ятає» допоміг відкрити справжні таланти, об’єднав тих, хто цінує спільну історію, шанують подвиг своїх дідів та прадідів.