Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про засідання районної комісії з упорядкування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності

На виконання рішення Криворізької міської ради від 28.12.2012 № 1660 «Про затвердження Тимчасового порядку щодо встановлення меж зони дії особистого сервітуту під тимчасовими об’єктами для здійснення підприємницької діяльності» у районі, згідно з рішенням виконкому районної у місті ради від 29.12.2012 № 550 утворена та діє районна комісія з упорядкування розміщення тимчасових об’єктів для здійснення підприємницької діяльності.

Пріорітетним завданням комісії є розв’язання проблем розміщення тимчасових об’єктів торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, раціонального використання земель комунальної власності міста.

23.12.2021 під головуванням заступника голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Кріпака відбулося засідання районної комісії, на якому підведені підсумки роботи за 2021 рік.

З початку поточного року проведено обстеження 25 земельних ділянок, де встановлені тимчасові споруди (кіоски, павільйони) без наявності договірних відносин з Криворізькою міською радою. П’ять тимчасових споруд демонтовано за рахунок коштів їх власників. Один кіоск демонтовано КП «Парковка та реклама» КМР за рахунок коштів міського бюджету.

До департаменту регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради надіслані висновки про демонтаж 16 тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

Згідно з рішенням виконкому Криворізької міської ради від 19.05.2021 № 197 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 17.03.2021 № 91 «Про посилення відповідальності виконавчих органів районних у місті рад перед територіальною громадою міста Кривого Рогу» до ключових показників (індикаторів) з оцінки ефективності виконання виконавчими органами районних у місті рад окремих повноважень, делегованих Криво-різькою міською радою, відноситься кількість виявлених та демонтованих самовільно встановлених тимчасових споруд. Тому, питання щодо здійснення районної комісією заходів по відношенню до власників об’єктів, що підпадають під вказану категорію, є на сьогодні актуальним.

На засіданні обговорені подальші дії з упорядкування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності.