Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Перша ІД посвідка для іноземців у вигляді картки

З 10 вересня 2018 року в Управлінні ДМС України затверджено новий порядок оформлення дозвільних документів для іноземних громадян та осіб без громадянства у формі пластикової картки, що містить безконтактний електронний носій.

Щоб обміняти посвідку-книжечку на сучасну ID-посвідку, іноземні громадяни повинні пройти через процедуру сканування відбитків усіх пальців, фотографування та перевірки правильності заповнення заяви-анкети працівником підрозділу ДМС.

З 1 листопада 2018 року, іноземні громадяни зможуть подати документи  на біометричну посвідку на постійне проживання в Україні. Іноземців об’єднують не тільки вже отримані посвідки, а й підстава отримання документів, адже всі вони в Україні з метою возз’єднання сім’ї.

 З метою здійснення реєстрації місця проживання іноземних громадян, державна міграційна служба разом з ID-посвідкою видає паперовий витяг з реєстру про реєстрацію місця проживання.

У разі зміни місця проживання, особі видається довідка про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання, а також вилучається раніше видана довідка про реєстрацію місця проживання.