Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шляхами героїв

17 та 22 вересня 2018 року учні 10 класів закладів загальної середньої освіти району взяли участь у маршрутно-екскурсійному проекті «Шляхами героїв», створеного за ініціативи голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Проект містив відвідування військової частини А1126 смт. Гвардійське Новомосковського району, де базується 25 окрема Дніпропетровська повітряно-десантна бригада Збройних Сил України. Саме тут учні стали свідками та безпосередніми учасниками тренувань парашутистів, потрапили до ангару з військовою технікою.

У м. Дніпро старшокласники побували у першому в Україні музеї «Громадянський подвиг Дніпропетровщини у подіях АТО» та пройшли Алеєю пам’яті загиблим учасникам АТО. Улюблені речі військових, фотографії, ордени, форма, SMS-листування із родичами – все це розповідає відвідувачам про подвиг героїв у боротьбі за незалежність нашої держави. Три великі зали включають експозиції про синів Дніпропетровщини, які захищають мир на Сході України, про волонтерів, медиків, журналістів й усіх небайдужих, які допомагають військовим. У великій мультимедійній залі можна переглянути документальне відео про війну на Сході України, яке вражає у саме серце.

Проект «Шляхами Героїв» дає можливість особисто познайомитися із справжніми Героями, з перших вуст дізнатися про важку сучасну історію України, оскільки виховання свідомого підростаючого покоління – один із пріоритетних напрямків діяльності держави.