Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про форму виплати житлової субсидії з травня 2021 року

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради  повідомляє, що в квітні поточного року постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни щодо порядку надання субсидій населенню.  Згідно з прийнятими змінами з травня 2021 року всі 100% отримувачів субсидії будуть отримувати її «живими» грошима.

Варто зазначити, що житлова субсидія буде надаватися громадянам у грошовій готівковій формі. Одержувачі субсидії мають право вибору: отримати кошти через національного оператора поштового зв’язку чи на рахунок банку.

Для цього необхідно надати реквізити рахунку, відкритого в банківській установі, або зазначити в заяві номер поштового відділення.

Отже, громадянам, які отримували субсидію в безготівковій формі, в разі бажання отримувати субсидію на банківський рахунок, перед поданням документів для призначення субсидії необхідно звернутись до банківської установи та відкрити рахунок (у разі його відсутності).

При цьому, звертаємо увагу, що з вересня 2021 року можливість адресної доставки соціальних виплат залишиться лише у наступних категорій громадян:

  • особи з інвалідністю І групи;
  • особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;
  • особи, які досягли 80-річного віку;
  • одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд.

Отже, отримувачі субсидії з травня 2021 року забов’язані самостійно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням виплаченої їм готівкою житлової субсидії.