Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Підготовка до оздоровчої кампанії у розпалі

Незабаром розпочнуться літні канікули – пора оздоровлення і відпочинку дітей.

На засіданні виконкому Саксаганської районної у місті ради 15 травня 2019 року прийнято рішення № 190 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей і молоді у 2019 році».

У 2019 році 27 тимчасові таборів з денним перебуванням, що будуть працювати на базі загальноосвітніх закладів району, гостинно відкриють свої двері для дітей Саксаганського району.

З метою контролю за організацією та проведенням роботи з питань оздоровлення та відпочинку дітей улітку 2019 року створено штаб з питань організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей і молоді у 2019 році; 22 травня 2019 року проведено його перше засідання.

На засіданні штабу виступила Скляр С. Л., радник голови виконкому районної у місті ради, яка окреслила коло завдань, що необхідно виконати до початку оздоровчого періоду.

Рішенням виконкому Саксаганської районної у місті ради щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей і молоді у 2019 році чітко визначено вимоги щодо забезпечення безпеки життєдіяльності, охорони праці, цивільного захисту дітей, які будуть відпочивати в таборах з денним перебуванням; здійснення контролю за якістю продуктів харчування, що постачаються у табори з денним перебуванням; належного медичного обслуговування згідно з нормативами в кожному таборі з денним перебуванням.

Для забезпечення різноманітного та різнопланового відпочинку дітей у тимчасових таборах складається скоординований план виховної роботи, культурно-мистецьких та спортивних заходів, що будуть проведені влітку 2019 року.

Для мотивації кращої організації роботи тимчасових таборів відпочинку, що працюють на базі освітніх закладів району, проводиться районний конкурс на кращу організацію змістовного дозвілля та зайнятості дітей у таборах з денним перебуванням.

Окрема увага приділялася питанню відпочинку дітей із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Для забезпечення цих дітей безкоштовним харчуванням у таборах з денним перебуванням, у районному у місті бюджеті передбачено 42 880,00 гривень.

Сироватка І. В., начальник служби у справах дітей виконкому районної у місті ради, у своєму виступі наголосила на необхідність ретельного підбору та постійного контролю за відвідуванням таборів дітьми із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, та перебувають на обліку у службі у справах дітей виконкому районної у місті ради і Криворізькому центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Оздоровленням дітей пільгової категорії у комунальних позашкільних закладах «Дитячий оздоровчий табір «Слава», «Дитячий оздоровчий табір «Сонячний», «Дитячий оздоровчий табір «Старт» опікується відділ освіти виконкому районної у місті ради. На теперішній час вже складено списки дітей, які будуть направлені на оздоровлення до цих таборів. На засіданні штабу було наголошено на необхідності забезпечення безпеки дітей під час перевезення до місць відпочинку.

Сподіваємося, що всі вимоги будуть виконано в повному обсязі і відпочинок буде цікавим і безпечним.