Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З Новим роком, шановні скульптори культурного життя Саксаганського району!

Новий рік – це завжди свято!  Це нова глава в життєвій книзі кожного з нас. 18 грудня 2020 року в сесійній залі виконкому на урочистому прийомі голови Саксаганської районної у місті ради з нагоди новорічних та різдвяних свят з представниками галузі культури зібралися люди, які все своє життя пишуть творчу історію Саксаганського району. Гортати сторінки цієї захоплюючої книги цікаво абсолютно кожному: і юному читачу, талановитому художнику, музиканту, композитору, навіть професійному артисту.

Бажаємо скульпторам культурного життя Саксаганського району досягти в прийдешньому році неймовірних успіхів та щастя. Яскравих  емоцій, досягнення завітної мріїї, чудових друзів та люблячих близьких, бравого настрою, міцного здоров’я та доброї вдачі.

Галузь культури Саксаганського району найбільша в усьому місті. Не зважаючи на обставини, що склалися у 2020 році по всьому світові, керівники закладів культури не зупиняються на досягнутому. Відділ культури виконкому Саксаганської районної у місті ради підготував лаконічну інформацію щодо підведення підсумків роботи провідних закладів культури, провідних керівників і працівників закладів культури Саксаганського району.

  • У 2020 році дві бібліотечні системи здобули перемогу у конкурсі проєктів місцевого розвитку «Громадський бюджет» з проєктами: «Бібліотечний інформаційний тандем» (бібліотека для дорослих); «Бібліотечний ігроленд» та проєкт «БібліоХаб гуртує дітей» (дитяча бібліотечна система). Книгозбірні району (а це десять бібліотека-філіалів, відділів, окремі центри для юних та дорослих читачів), незважаючи на вимушену самоізоляцію, як і раніше, залишаються зі своїми читачами і продовжують культурну, інформаційну і просвітницьку діяльність в режимі онлайн, з надією на скору зустріч в бібліотеках.
  • Школи естетичного виховання представлені в районі школою мистецтв № 1, та музичними школами № 3, № 5, № 13. Протягом року учасники колективів художньої самодіяльності та окремі виконавці брали участь у районних, міських, обласних, регіональних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсах та фестивалях, навіть не зважаючи на встановлення карантину на території України. Талановиті учні здобували Гран-Прі та високі призові місця в режимі онлайн. Майже 150 різножанрових перемог здобули наші вихованці протягом року, про що постійно висвітлюється на офіційних сторінках закладів культури та на офіційному вебсайті виконкому Саксаганської районної у місті ради.  Три колективи шкіл естетичного виховання отримали почесні звання «зразковий колектив». Під час карантину не зупинилось і навчання, всі уроки проводилися з учнями дистанційно, як індивідуальні так і групові через Zoom, Viber, Skype, що надало змогу закінчити навчальний рік відповідно до навчальних планів. Окрім творчих та навчальних досягнень, заклади проводять поточні ремонти, закуповують музичні інструменти та оргтехніку для більш якісної практичної роботи.
  • За результатами національного  бізнес-рейтингу в Україні у поточному році комунальне підприємство «Криворізький міський театр ляльок» здобуло I місце (золото) серед суб’єктів господарювання України та суб’єктів господарювання Дніпропетровської області в номінації «Платоспроможність». На основі досягнень підприємству присвоєно статус «Лідер галузі 2020», що свідчить про високу ефективність управління ресурсами, надійність та професійність. Театр традиційно і в цьому році брав участь у фестивалі-конкурсі на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я – «Січеславна», де презентував виставу «Чарівне місто сподівань». Зараз колектив готує новорічні вистави для малят нашого району.
  • Два палаци культури району є постійною творчою підтримкою усіх районних культурно-мистецьких заходів. Колективи художньої самодіяльності та окремі солісти завоювали абсолютну перемогу у багатьох Міжнародних конкурсах та фестивалях. Обдаровані діти закладів культури були нагороджені відзнакою Криворізького міського голови. Розпочато у цьому році капітальний ремонт у Палаці культури «Мистецький». Виконаний поточний ремонт системи водопостачання та водовідведення.

          Сім культпрацівників у 2020 році нагороджено почесним знаком «За заслуги перед містом» .

Ось неповних перелік досягнень працівників культури району.

Культурне життя Саксаганського району динамічно розвивається, адже культура – це той життєдайний простір, що об’єднує, зцілює, згуртовує та надихає на доброчинні справи.

Голова Саксаганської районної у місті ради Василь Старовойт привітав працівників галузі культури. Усі присутні отримали подарункові сертифікати з нагоди новорічних та різдвяних свят.

Шановні колеги, дякуємо вам за співпрацю, за вашу відданість справі, справі усього вашого життя!

Нехай магічна чарівність цих свят буде в посмішках ваших близьких, урочистих вітаннях, особливій теплоті, радості, які створюють дивовижне відчуття світла, злагоди і щастя. Зичимо вам здоров’я, здійснення всіх бажань і надій, успіхів у ваших справах, щоб кожен день був наповнений благополуччям та мудрістю, яка допоможе здолати всі негаразди. Щиро бажаємо радості, любові, достатку в домі, щасливої та щедрої долі, а впевненість у завтрашньому дні хай назавжди наповнює ваші серця!