Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада українці вже п’ятий рік поспіль відзначають один зі знакових днів у новітній історії нашої країни – День Гідності та Свободи.

Він був встановлений відповідно до Указу Президента на честь пам’ятної і доленосної для України події – Революції Гідності 2013 року.

Ця пам’ятна дата покликана донести до сучасних і майбутніх поколінь об’єктивну інформацію про знакові події в Україні початку ХХІ століття, а також для вшанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України.

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у Саксаганському районі відбудеться низка тематичних та урочистих заходів.

Так, 21 листопада на території військової частини 3011 відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника О. В. Радієвському та до меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям частини. Керівники міста та районів зберуться разом, щоб вшанувати безсмертний подвиг героїв, які віддали життя за нашу країну.

У загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах району відбудуться єдині виховні години, тематичні лекції, виставки дитячих малюнків, патріотичні уроки, присвячені темі героїзму та відданості Державі.  

У всіх православних храмах району відбудуться молебні за загиблими у боротьбі за свободу і незалежність України під час масових акцій протесту в листопаді 2013-лютому 2014 років.

Бережімо національну пам’ять, пишаємось нашими героями, віримо у майбутнє України!..