Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Хліб безмежно поважаєм, бо всьому він голова

Як тепло пахне хліб!

Любов’ю трударів,

І радістю земною,

І сонцем, що всміхалося весною,

І щастям наших неповторних діб.

Духмяно пахне хліб.

Один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого, мабуть, не обходиться жоден день нашого життя, – це звичайно ж, хліб. Тому не дивно, що у нього є своє свято – Всесвітній день хліба, який відзначається щорічно 16 жовтня.  Свято засновано у 2006 році за ініціативою Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів. У цей день в різних країнах відбуваються різноманітні заходи пов'язані з пекарською справою, а тисячі людей печуть домашній  хліб. З цієї нагоди бібліотека-філіал № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради запросила на годину бережливості "Хліб безмежно поважаєм, бо всьому він голова", учнів 5 класу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 72 Криворізької міської ради Дніпропетровської області.

Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про хліб та його значення в  історії людства, а про сучасну технологію його виготовлення та про різноманіття  продукції пекарні  учням розповіла директор ТМ "Агафон"       (ФОП А. Нестеров) Юлія Кучман.  На завершення заходу представники торгової марки "Агафон" пригостили дітей короваєм та  соком. Кожний зі свята  хліба пішов задоволений із смачною булочкою та повітряною кулькою з логотипом торгової марки.

Захід пройшов дуже цікаво, тому на прохання Криворізького при-родничо-наукового ліцею Криворізької міської ради Дніпропетровської області провели його ще раз для учнів 7А класу.