Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Історія суб’єкта пробації

На обліку Саксаганського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області перебуває гр. С. який забажав поділитися своєю історією із життя.

«Любі друзі! Хочу розповісти вам про своє життя. Мені 41 рік, ніде не працюю, та і не працював. Більше ніж півроку я не затримувався на жодній роботі. Вчитися не хотів, працювати не хотів, спілкувався з поганою компанією, яка на мене сильно погано впливала. Пив, курив, цікавився наркотиками, що і довело мене до в'язниці. Від мене відвернулися всі, навіть моя родина. Тільки моя рідна матуся не покидала мене не на одну мить. Була зі мною поруч все моє життя. Допомагала мені, захищала від усіх нападів, просила, благала все покинуть. Та я все не слухав. А тепер я став сильно хворіти. Ніде не зміг влаштуватися на роботу. Тільки зараз я отямився, як марно пройшли роки з мого життя. Та нажаль їх не повернути назад. Двічі на рік приїжджала до мене моя мама, лікувала в різних лікарнях, бажаючи лише мого здоров'я.  Під року тому, я пройшов лікування від своїх залежностей. За допомогу в цьому я вдячний своїй матусі та працівникам пробації. Було дуже важко. Тепер, я маю плани на майбутнє. Зібрати кошти, зробити ремонт в оселі. Налагодити стосунки зі своєю донею, яку я дуже люблю та сумую за нею. Моя мама давно живе за кордоном. Вона все благала мене залишитися з нею за кордоном. Але я не зміг, постійно тягло до рідної оселі, до України, до своєї землі, де я народився і виріс, до своїх людей. І хочу сказати вам любі друзі, де б ви не були, де б ви не знаходились за кордоном, повертайтесь додому. Краще нашої Батьківщини, нашої рідної землі немає ніде в цілому світі. Отож бережіть і шануйте своїх батьків, своє родину, нашу рідну Україну. Та вірте в краще, в себе та свої сили. З повагою до вас С.».

Протягом часу перебування на профілактичному обліку громадянину С. вдалося досягти певних змін: зменшити вживання алкогольних напоїв та змінити своє ставлення до суспільства.

Завдячуючи підтримці  та піклуванню, клієнт пробації самостійно зміг осмислити свої помилки та  визначитись з планами на майбутнє, а саме головне переглянути свій спосіб життя та стати на шлях виправлення.

Ця історія написана під впливом емоцій, та не можливо лишатися байдужим, коли на твоїх очах відбувається «маленьке диво»!

 

Саксаганський районний відділ

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області