Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Європи – день спільних цінностей та спільної історії всіх націй!!!

18 травня у Кривому Розі вже шостий рік поспіль відбулося святкування Дня Європи «EUROFEST 2019».

Як і того року фестиваль проходив у форматі «Європейське містечко», де кожна локація (куточок) мала якомога ширше і багатогранніше представити країну ЄС за допомогою фотографій, літератури, розповідей, сувенірів та національних страв. Проводилися змагання з легкої атлетики, працювали творчі майстерні, виставки, туристичні майданчики, інформаційні та ігрові палатки. Усі жителі міста Кривого Рогу мали змогу завітати до туристичних зон (мотузковий парк, твістер, в’язання вузлів тощо), дитячих зон, зон соціальної інклюзії (участь людей з особливими потребами), фотовиставки, виставки-ярмарки виробів ручної роботи. Також постійно працював пункт прийому пластикових кришечок та використаних блоків живлення, проводилось безкоштовне тестування на ВІЛ/СНІД. Надвечір на всіх відвідувачів фесту чекала шоу програма з зірковими гостями та фаєр-шоу.

Саксаганський район у парку ім. Богдана Хмельницького представляв сонячну країну з мальовничою природою – Грецією та знайомив усіх охочих з історією стародавнього світу. Ми не змогли залишитися осторонь багатьох архітектурних пам’яток та намагалися втілили їх в реальність за допомогою небайдужих працівників ТОВ «Метінвест – Криворізький ремонтно-механічний завод». Візитною карточкою острова культури Греція були: одна із складних, ще не до кінця розв'язаних загадок історії – Лабіринт Мінотавра, найвідоміша пам'ятка античної архітектури – Парфенон та корабель аргонавтів, який нагадував про морську подорож аргонавтів за золотим руном.

На локації острів-культури Греція постійно працював візовий центр, у вигляді Акрополю, де правильно відповівши на тематичні  запитання можна було отримати «єврики» та взяти участь у розіграші туристичних путівок Кожен відвідувач заходу мав змогу сфотографуватися з грецьким богом Аполлоном, богинею Гестією та іншими богинями Древньої Греції, долучитися до великої сумісної розмальовки амфор, відвідати хімік-шоу та скласти величезні пазли з райськими пейзажами та архітектурними пам’ятками країни Греції, та тим самим відчути себе частиною одного цілого, вільним у "Європейському домі", незалежно від своєї національної належності і громадянства.

Сподіваємося, що усі гості отримали величезне задоволення від побаченого та неодмінно завітають у наступному році на локацію Саксаганського району.